Hoe voel ik me

Zwangerschapskwalen

Heb je last van ongemakken of klachten die typerend zijn voor de zwangerschap of het geven van borstvoeding? Veel zwangeren struinen heel internet af op zoek naar antwoorden, maar worden ook vaak onzeker ervan. Want er is veel tegenstrijdige informatie te vinden. Bel ons gerust als je vragen hebt, of lees op deze site alles wat je wilt weten. 

Weet wanneer je ons altijd moet bellen bij zwangerschapsklachten: Wanneer bellen?

Op deverloskundige.nl is uitleg te vinden over de verschillende klachten tijdens je zwangerschap.

Misselijkheid

Een goede website voor tips over (extreme) misselijkheid: zehg.nl

Voor je lichaam is zwanger zijn een belasting die kan leiden tot lichamelijk klachten. Bespreek deze klachten met ons zodat we weten of wij er medisch gezien iets mee moeten. Indien dit medisch gezien niet erg is, maar wel vervelend voor je, kun je altijd een afspraak maken bij onze andere zorgverleners van Viamama. Denk hierbij aan een behandeling door een osteopaat, voedingsdeskundige, acupunctuur of massage. Dit kan ook al absoluut verlichting geven.

Niet altijd een roze wolk

Zwanger zijn is niet altijd een tijd van vreugdevolle verwachting. Ook de tijd na de bevalling kan soms tegenvallen. Zwanger zijn en een pasgeboren baby hebben zijn life-events: momenten in je leven dat er veel verandert. Soms zoveel ineens dat het moeilijk is alle emoties te verwerken.

Vertel het ons als je ergens mee zit, we kunnen dan samen zoeken naar een oplossing. Het kan handig zijn om met iemand anders, die hier ervaring mee heeft, je gedachten op een rijtje te zetten en technieken te leren om je weer beter te voelen.

Therese van de Oever, coach en verloskundige
Annemarie Vaarkamp, psycholoog 

Beiden werkzaam bij Viamama Vrouwenzorg.