31-36 weken

Zwangerschapsverlof; tijd voor jezelf...

Zwangerschapsverlof

Geboortewensen bespreken

Je bent meestal echt toe aan verlof. Je wilt je leven kleiner maken, niet meer bezighouden met werken en zorgen voor anderen. Nee, tijd om je eigen nestje helemaal klaar te maken. Neem die tijd en doe waar je zin in hebt. Bij de verloskundige krijg je ook de belbrief mee rond 35 weken. De brief met instructies wanneer je haar moet bellen als de bevalling de eerste tekenen laten zien. Ook vraag ik je of je nog specifieke wensen met me wilt bespreken die ik kan meenemen naar de bevalling.

 

Uit evenwicht..

Emoties overmanden je

Het krijgen van een kind luidt een nieuwe levensfase in. In een korte tijd gaat er enorm veel veranderen. Het is niet gek dat deze ingrijpende veranderingen je als (aanstaande) moeder of vader ook uit evenwicht kunnen brengen. De zwangerschap is een periode waarin er veel bij elkaar komt; onzekerheid, angst, nieuwe keuzes in je leven maar ook de veranderende relatie met je partner. Zwangerschapscoaching kan je daarbij helpen. Ik werk al jarenlang samen met Thérèse van den Oever, verloskundige en vrouwencoach.

Meer info Trescoaching
Goede zorg bereik je samen

Holistische therapie en gezonde voeding

Ik heb het voorrecht om dagelijks te werken in een centrum waar ik omringd wordt met zoveel kennis. Op gebied van seksualiteit, bekkenklachten, gezonde voeding, misselijkheid en vermoeidheid verminderen en hoe je zwangere vrouwen mentaal sterk maakt. Mijn verloskundige kennis is op orde, maar wanneer ik het niet meer weet kan ik je gelukkig direct naar de juiste collega’s sturen die jou verder kunnen helpen. We werken allemaal zelfstandig, maar samen onder het dak van LEIN. Zie hier Anique Zwinenberg(Holistisch therapeute), Kim Henst(Voetreflextherapeute) en Suzanne Bekkers(Orthomoleculair diëtist) die me al veel hebben bijgeleerd.

Meer info
Online zwangerschapscursus

Samen met je partner vanaf de bank

Hoe mooi is het om vrouwen en partners met zoveel zelfvertrouwen als het kan aan de bevalling te doen beginnen? Dat is dagelijks mijn doel. Om dit te bereiken heb ik samen met mijn zus de online zwangerschapscursus ontwikkeld. Mijn zus is de zakelijke kracht, ik bied mijn verloskundige kennis. Deze combinatie geeft jou hopelijk een prachtige online cursus: lekker vanaf je bank samen met je partner toeleven naar hét moment.

Meer info over de online zwangerschapscursus
Zwangerschapsklachten

Bekkenklachten

Je hoort wel eens dat bekkenklachten “erbij horen” als je zwanger bent. Gelukkig is dat niet (meer) zo, want met de juiste aanpak krijg je snel grip op je klachten en kun je weer genieten van een fijne en actieve zwangerschap. Pijn in de omgeving van het bekken komt vaak voor tijdens de zwangerschap. Ongeveer de helft van de zwangere vrouwen heeft last van bekkenpijn of lage rugpijn.

Een bekkenfysiotherapeut kan je helpen met therapie en oefeningen. Bij Viamama werken we samen met Lea Peeters en Nicole Vermeulen. Ze helpen je graag verder om je klachten te verminderen.

Meer informatie rondom bekkenklachten
Goede zorg bereik je samen....

Blogs