Kinderwens

Begeleiding bij gezond zwanger worden

Kinderwens

Vruchtbare periode

Tijdens je menstruatiecyclus is de ovulatie het moment dat je vruchtbaar bent. De kans om zwanger te worden is dan het grootst! Bij de ovulatie, ook wel eisprong genoemd, komt de eicel vrij uit de eierstok. Wanneer de eicel binnen 24 uur bevrucht wordt ben je zwanger. Sperma is een paar dagen actief dus je hoeft niet exact binnen deze 24 uur te vrijen om zwanger te kunnen worden. Bij een cyclus van 28 dagen vindt de ovulatie meestal 14 dagen voor de eerste dag van je menstruatie plaats. Mocht je een onregelmatige cyclus hebben, dan kun je met behulp van een ovulatietest bepalen wanneer je vruchtbaar bent.

Kinderwens informatie
Kinderwensspreekuur

Wil je graag een persoonlijk advies?

Om gezond zwanger te worden is het advies om al voordat je zwanger bent te starten met foliumzuur en vitamine D. Door het gebruik van 0,4-0,5 mg foliumzuur is de kans kleiner op aangeboren aandoeningen zoals een open ruggetje.

Wist je dat jouw leefstijl en die van je partner invloed hebben op jullie kans om zwanger te worden en op de gezondheid van jullie kind? Hier vind je allerlei informatie over hoe je daar mee om kunt gaan.

Wil je graag een persoonlijk advies? Dat kan. We zien je dan graag op ons kinderwensspreekuur. We geven jullie dan onder andere informatie over gezond eten, medicijngebruik en risicofactoren in de familie. Maar we kijken ook naar jouw meest vruchtbare dagen en hoe je daar optimaal gebruik van kunt maken.

Zwanger wijzer
Complementaire geneeswijze bij kinderwens

Osteopathie

Wist je dat aanvullende zorg een cruciale rol kan spelen bij vruchtbaarheid? Osteopathie kan bij zowel een kinderwens, tijdens je zwangerschap en na je bevalling veel zorg bieden. Annabel Bonten, Osteopaat is gespecialiseerd in kinderwens en zwangerschap.

Informatie over osteopathie