0-9 weken

De eerste fase van je zwangerschap

Je bent net zwanger...

Gefeliciteerd! Je bent zwanger. Misschien begin je al veranderingen in je lijf te merken? Sommige vrouwen merken rond 6 weken dat hun eetlust verandert, ze vaak moeten plassen en hun borsten wat gespannen aanvoelen. Ook kun je in deze eerste weken al last hebben van misselijkheid en vermoeidheid.

Het is verstandig op je voeding en leefstijl te gaan letten. Denk hierbij aan het vermijden van alcohol, sigaretten of drugs. Wil je nog meer weten over voeding of leefstijl, kijk dan op de website van het Voedingscentrum, zet de applicatie ZwangerHap op je telefoon of bekijk de website deverloskundige.nl.

meer informatie over voeding en leefstijl
Onbedoelde zwangerschap

Wat te doen

Niet iedereen is bewust bezig om zwanger te worden en soms kan deze zich onbedoeld aankondigen. Mogelijk dat je merkt dat je hier direct voor open staat wat heel fijn is. Maar het is ook niet gek als je hier veel zorgen en vragen bij hebt. Wil je als aanstaande moeder of vader hier begeleiding bij dan kan je hiervoor contact opnemen met siriz.nl

Siriz

Met 8 à 9 weken is je kindje flink gegroeid en al 3,5cm groot.

In deze periode merk je mogelijk al goed dat je zwanger bent.
In deze weken staat je eerste echo gepland. Als de zwangerschap goed verloopt, kun je voor het eerst een hartje zien kloppen en hoor je bij benadering hoe ver je zwangerschap is. Tijdens de eerste controle bij de verloskundige, rond 10 weken, geven wij veel informatie over wat je deze zwangerschap van ons kan verwachten en hoe jullie je voor de volgende controle kunnen voorbereiden.

Nauwe samenwerking met deze zorgverleners

Blogs