23-30 weken

Het derde trimester

Dit hoort er ook bij

Zwangersschapsklachten

Het gaat hard! Je kindje maakt een groeispurt door. Mogelijk merk je dat de zwangerschap je naast energie oplevert ook wat klachten geeft. Denk hierbij aan hartkloppingen, vermoeide benen, bekkenpijn, kortademigheid en duizelingen. Dit hoort er allemaal bij, maar gelukkig kunnen we je ook helpen om deze klachten te verminderen. Bij Viamama werken veel zorgverleners samen onder één dak. We werken samen bij LEIN Vrouwenzorg.

Goede zorg bereik je samen
Borstvoeding of kunstvoeding

Waar kies jij bewust voor?

Je kunt pas een juiste keuze maken wanneer je over de juiste kennis beschikt. Dit raad ik je dan ook aan. Saskia van Gerven is lactatiekundige en houdt regelmatig voorlichtingsavonden over borstvoeding. Al je vragen kun je stellen zodat je goed voorbereid bent al tijdens je zwangerschap.  Ook fijn om te horen hoe andere zwangeren denken over dit onderwerp.

Lactatiekundige Saskia van Gerven
Zwangerschapscurus Rondommama

Olga Landheer

Je hebt een goede voorbereiding nodig op één van de belangrijkste momenten in je leven; je bevalling. Goede voorbereiding geeft je een houvast, zelfvertrouwen. Daarom adviseer ik je zeker om een zwangerschapscursus te kiezen. Je hoort praktische informatie over het bevalproces, gecombineerd met het aanleren van ontspanningsoefeningen. Precies wat je nodig hebt tijdens het opvangen van weeën. In ons centrum hebben we een complete cursus voor jou, georganiseerd door ‘Rondommama’ onder leiding van Olga Landheer. (tip: meld je op tijd aan: vol=vol).

Meer info over deze cursus
Online zwangerschapscursus

Samen met je partner vanaf de bank

Hoe mooi is het om vrouwen en partners met zoveel zelfvertrouwen als het kan aan de bevalling te doen beginnen? Dat is dagelijks mijn doel. Om dit te bereiken heb ik samen met mijn zus de online zwangerschapscursus ontwikkeld. Mijn zus is de zakelijke kracht, ik bied mijn verloskundige kennis. Deze combinatie geeft jou hopelijk een prachtige online cursus: lekker vanaf je bank samen met je partner toeleven naar hét moment.

Meer info over de online zwangerschapscursus
Zwangerschapsklachten

Bekkenklachten

Je hoort wel eens dat bekkenklachten “erbij horen” als je zwanger bent. Gelukkig is dat niet (meer) zo, want met de juiste aanpak krijg je snel grip op je klachten en kun je weer genieten van een fijne en actieve zwangerschap. Pijn in de omgeving van het bekken komt vaak voor tijdens de zwangerschap. Ongeveer de helft van de zwangere vrouwen heeft last van bekkenpijn of lage rugpijn.

Een bekkenfysiotherapeut kan je helpen met therapie en oefeningen. Bij Viamama werken we samen met Lea Peeters en Nicole Vermeulen. Ze helpen je graag verder om je klachten te verminderen.

Meer informatie rondom bekkenklachten
Goede zorg bereik je samen....

Blogs