Seksualiteit

In verbinding met jezelf

Seksualiteit

In verbinding staan met jezelf

‘Verbinding speelt een grote rol op het gebied van seks. Om ervan te kunnen genieten, is het belangrijk dat je verbinding kunt maken met je eigen seksualiteit. Dat je kunt voelen wat iets met je doet, wat je nodig hebt en waarnaar je verlangt. En dat je vervolgens weet hoe dit duidelijk te maken. Van daaruit kun je dan ook veel gemakkelijker opmerken wat er mis gaat, en dit ook weer herstellen. Zo kunnen problemen verdwijnen en zelfs voorkomen worden.’ Elise van Alderen, Arts-Seksuoloog NVVS. Elise werkt iedere woensdag bij LEIN in Son om vrouwen hierin te helpen.

 

Elise van Alderen, Arts-Seksuoloog NVVS
Anticonceptie

Welke past het beste bij jou?

Na de bevalling is het moment dat je weer vruchtbaar bent niet te voorspellen. Dit kan per vrouw verschillen en is afhankelijk van de soort voeding die je geeft (borst of fles).
Vier tot zes weken na de bevalling kun je nog bloedverlies hebben als gevolg van de bevalling. Daarna komt in de meeste gevallen je menstruatie weer op gang. Weet wel dat 2 weken voor je menstruatie al een eisprong kan plaatsvinden. Je bent vanaf dat moment al vruchtbaar!
Als je flesvoeding geeft zal je vaak eerder gaan menstrueren dan bij het geven van borstvoeding (verschil van weken tot maanden). Houd er wel rekening mee dat borstvoeding geen anticonceptiemiddel is en je na een aantal weken al een eisprong kan hebben.

Meer info over anticonceptie