Jouw kraamtijd

Rust, kijk en kom bij...

Rust, kijk en kom bij...

Je kraamtijd

In de kraamtijd hebben we met regelmaat contact. Dit kan telefonisch of fysiek zijn. De kraamverzorgende doet de standaard controles (temperatuur, bloedverlies, controleren van hechtingen, kleur, voeding bespreken, kleur van je kindje, gewicht etc) en zal zo nodig met ons tussendoor overleggen. Als er iets is in de kraamtijd mag je altijd met ons contact op nemen via het nummer van de dienstdoende verloskundige.

 

  • Rust uit

    Slaapgebrek kan behoorlijk pittig zijn in deze eerste week. Neem even het slaapritme van je kindje over. Dat kan soms helpen.

  • Visite

    Bepaal zelf hoeveel visite je wenst. Jij bent degene die dit bepaald.

  • Aangifte

    Je partner zal aangifte van jullie kindje doen bij de gemeente.

Nacontrole

6 weken na je bevalling

Je kunt 6 weken na de bevalling als je het prettig vindt nog eenmaal op nacontrole komen. Hierbij praten wij vooral na, en bij klachten kunnen wij lichamelijk onderzoek verrichten. Voor veel vrouwen is dit een soort symbolische afsluiting van het intensieve contact met de praktijk tijdens de zwangerschap en het kraambed.

Geen roze of blauwe wolk...

Coaching in het kraambed

De periode direct na de bevalling staat bol van nieuwe ervaringen en emoties. Hormonale veranderingen kunnen veel effect hebben op je psychische gesteldheid. De eerste tijd kan behoorlijk vermoeiend zijn, je nachten zijn gebroken en je bent nog herstellende van je zwangerschap en bevalling. Misschien verliep de bevalling heel anders dan je dacht en is het moeilijk dit een plaats te geven. Angstige of sombere gedachten kunnen ontstaan en verergeren.

Wanneer dit je bekend voorkomt, is het goed hier aandacht aan te besteden. Coaching in de periode na de bevalling helpt je je kracht weer te voelen en je leert accepteren dat je in een nieuwe situatie terecht bent gekomen.

 

Trescoaching
Babymassage

Kim van Dooren

In het centrum kun je iedere week langskomen met je baby en een les in babymassage volgen olv Kim van Dooren. Kim is Shantala babymassage docente. Zij leert jou en je kindje om samen te genieten van massage, aanraking en ontspanning.

Meer info babymassage