10-16 weken

Iedereen mag het weten!

Je eerste controle en echo

Alles is nieuw

In deze weken groeit je kindje hard. Je kindje heeft nu armpjes en beentjes en ook de organen en zenuwen ontwikkelen zich snel. De klachten die je mogelijk hebt gehad zijn meestal het hoogtepunt voorbij en je zult merken dat het waarschijnlijk weer beter gaat.
In deze periode kom je bij ons langs voor de eerste controle. We maken een termijnecho en nemen samen de intake door. Ook luisteren we voor het eerst naar het hartje.

meer informatie
Prenatale screening

Keuzes

Bij Viamama bieden wij prenatale screenings testen aan. Dit heet ook wel de Prenatale Screening(PNS).
Dankzij deze testen kan worden onderzocht of jullie kindje een chromosomale, genetische en/of lichamelijke afwijking heeft. Bij deze wordt specifiek gekeken naar het Down, Pateau en Edwards syndroom. Indien je dit wenst kunnen er nevenbevindingen zoals andere genetische afwijkingen bij het kind, afwijkingen in de placenta of afwijkingen bij de moeder gevonden onderzocht worden. Bij de 13 en 20 weken echo, het eerste trimester en tweede trimester SEO (ETSEO en TTSEO), wordt er gekeken naar structurele (lichamelijke) afwijkingen van het ongeboren kind.

 

Meer weten over prenatale screening
Zwangerschapscurus Rondommama

Olga Landheer

Je hebt een goede voorbereiding nodig op één van de belangrijkste momenten in je leven; je bevalling. Goede voorbereiding geeft je een houvast, zelfvertrouwen. Daarom adviseer ik je zeker om een zwangerschapscursus te kiezen. Je hoort praktische informatie over het bevalproces, gecombineerd met het aanleren van ontspanningsoefeningen. Precies wat je nodig hebt tijdens het opvangen van weeën. In ons centrum hebben we een complete cursus voor jou, georganiseerd door ‘Rondommama’ onder leiding van Olga Landheer. (tip: meld je op tijd aan: vol=vol).

Meer info over deze cursus
Online zwangerschapscursus

Samen met je partner vanaf de bank

Hoe mooi is het om vrouwen en partners met zoveel zelfvertrouwen als het kan aan de bevalling te doen beginnen? Dat is dagelijks mijn doel. Om dit te bereiken heb ik samen met mijn zus de online zwangerschapscursus ontwikkeld. Mijn zus is de zakelijke kracht, ik bied mijn verloskundige kennis. Deze combinatie geeft jou hopelijk een prachtige online cursus: lekker vanaf je bank samen met je partner toeleven naar hét moment.

Meer info over de online zwangerschapscursus
Goede zorg bereik je samen....

To do na de eerste controle

Kraamzorg

Kraamzorg vraag je zelf van te voren aan. Advies is dit voor de 16e week van je zwangerschap te regelen.

Bloedprikken

Advies om deze rond 11e week te prikken eventueel gecombineerd met de NIPT test

13-20 weken echo inplannen

Onze echoscopiste zal dit tijdens de 10 weken echo met je inplannen indien gewenst

Erkenning regelen

Indien je niet getrouwd bent erkenning via je gemeente regelen

Orienteren zwangerschapscursus

We bieden in ons centrum een complete cursus aan voor jou en je partner.

Plaats van bevallen

Je mag helemaal zelf bepalen waar je straks wenst te bevallen. Heb je zelf al een idee?

Blogs