17-22 weken

Al op de helft van je zwangerschap!

Je eerste controle en echo

Alles is nieuw

Rond de 20 weken heb je waarschijnlijk de 20 wekenecho gepland. Kort daarna kom je weer bij de verloskundige voor een controle waarbij we je bloeddruk zullen meten en de groei van je baarmoeder zullen bekijken. In deze periode voel je je vaak wat energieker dus als je aan de slag wilt gaan met de babykamer of nog een cursus wilt starten is dit een goed moment! Van ons krijg je informatie mee over de kinkhoestvaccinatie die na 22 weken mogelijk is.

Wat houdt een kinkhoestvaccinatie in?
Je kindje voelen bewegen

Leven voelen

Rond de 16-22 weken ga je je kindje voor het eerst voelen bewegen. Als je kindje beweegt is dit vaak geruststellend en geeft dit vertrouwen in het verloop van de zwangerschap. Ook tijdens de controle besteden we aandacht aan de bewegingen van je baby. Naarmate je verder in de zwangerschap komt zal je kindje regelmatiger en krachtiger gaan bewegen. Omdat het lastig kan zijn om precies te weten wat nu ‘voldoende’ bewegen inhoudt, is er een folder ontwikkeld over dit onderwerp.

Meer info over leven voelen
Zwangerschapscurus Rondommama

Olga Landheer

Je hebt een goede voorbereiding nodig op één van de belangrijkste momenten in je leven; je bevalling. Goede voorbereiding geeft je een houvast, zelfvertrouwen. Daarom adviseer ik je zeker om een zwangerschapscursus te kiezen. Je hoort praktische informatie over het bevalproces, gecombineerd met het aanleren van ontspanningsoefeningen. Precies wat je nodig hebt tijdens het opvangen van weeën. In ons centrum hebben we een complete cursus voor jou, georganiseerd door ‘Rondommama’ onder leiding van Olga Landheer. (tip: meld je op tijd aan: vol=vol).

Meer info over deze cursus
Online zwangerschapscursus

Samen met je partner vanaf de bank

Hoe mooi is het om vrouwen en partners met zoveel zelfvertrouwen als het kan aan de bevalling te doen beginnen? Dat is dagelijks mijn doel. Om dit te bereiken heb ik samen met mijn zus de online zwangerschapscursus ontwikkeld. Mijn zus is de zakelijke kracht, ik bied mijn verloskundige kennis. Deze combinatie geeft jou hopelijk een prachtige online cursus: lekker vanaf je bank samen met je partner toeleven naar hét moment.

Meer info over de online zwangerschapscursus
Goede zorg bereik je samen....

To do

Kinkhoestvaccinatie

Meld je aan indien je dit wenst

Zwangerschapscursus

Een goede voorbereiding geeft vertrouwen

20 weken echo

De uitgebreide screening zal plaatsvinden

Blogs