Wanneer bellen?

Ja, super spannend toch voor jullie wanneer het einde van je zwangerschap in zicht is? Wanneer moet je ons bellen? Misschien ben je bang dat je een wee niet zal herkennen. In de 15 jaar dat ik verloskundige ben heb ik dit 1 keer meegemaakt. Dat een vrouw beviel zonder pijn te voelen.

Ik heb een fijne tip voor je: als je twijfelt of je gewoon wat krampen hebt of echte weeën: ga onder een warme douche staan, kruik tegen je buik of ga half uurtje liggen op bed. Gewone krampen zullen door de warmte verdwijnen: echte weeën stoppen niet en kunnen zelfs gaan toenemen door de warmte en de ontspanning. Probeer het maar, het werkt!

Nummer wat te bellen : 06 161 650 26
Bij geen gehoor: 06 423 629 50 of 06 215 310 10

 

Tussen de controles door kunnen er vragen opkomen of dingen gebeuren waar je telefonisch contact over moet opnemen met ons. Hieronder lees je in welke situaties je ons zeker moet bellen.
Wij zijn dag en nacht te bereiken op telefoonnummer 06 161 650 26.

Ben je ongerust?

Bespreek je zorgen over jouw gezondheid of die van je kindje met ons. Ongerustheid is altijd een reden om te bellen. Laat het ons weten als je onze uitleg of informatie niet begrijpt. Zo nodig plannen we extra tijd voor je in bij je volgende afspraak.

Bij vaginaal bloedverlies

Bewaar je slipje of inlegkruisje en neem contact op met ons.

Bij hoofdpijn, sterretjes zien, braken, pijn in bovenbuik of bovenrug

Ben je meer dan 20 weken zwanger en heb je last van één of meer van de volgende signalen: hoofdpijn, sterretjes zien, braken, gevoel van strakke band om hoofd of bovenbuik, pijn in de bovenbuik of tussen schouderbladen, plotseling vocht vasthouden in gezicht, handen of voeten; neem dan contact op met ons.

Bij minder bewegingen van je kind dan anders

Ben je 26 weken of meer zwanger en voel je je kind minder bewegen dan je gewend bent? Neem dan contact op met ons.

Nog geen 37 weken zwanger en buikpijn of rugpijn die komt en gaat? Neem ook dan contact op met ons.

Bij vruchtwaterverlies

Wanneer de vliezen breken merk je dat je opeens vaginaal vocht verliest. Dat kan ineens een hele plens zijn, maar ook steeds kleine beetjes. Meestal is vruchtwater helder en kleurloos. Soms heeft het een gele, groene of bruine kleur. Herken je dit, probeer dan wat vruchtwater op te vangen en bel.