Plaats van bevalling

De bevalling kondigt zich meestal aan in de periode van drie weken voor tot twee weken na de uitgerekende datum. Als er geen medische indicatie is bepalen jullie zelf waar je wilt bevallen. Verloopt de zwangerschap ongecompliceerd dan kan dat onder onze begeleiding gewoon thuis. We raden je aan om te kiezen voor de plek waar jullie jullie het prettigst voelen. Als jij ontspannen bent is het bevalhormoon oxytocine, dat nodig is voor een goede bevalling, het hoogst.  Je hebt dan minder pijn en de bevalling verloopt vlotter.

Thuisbevalling

Uit onderzoek is gebleken dat een thuisbevalling net zo veilig is als een bevalling in het ziekenhuis. Sommige vrouwen voelen zich thuis het meest ontspannen. Tijdens een thuisbevalling wordt je begeleid door je verloskundige en de kraamzorg. Als er een risicofactor optreedt moet je alsnog vervoerd kunnen worden naar het ziekenhuis.

Ziekenhuisbevalling

Ook als je zwangerschap ongecompliceerd verloopt, kun je ervoor kiezen om onder onze begeleiding in het ziekenhuis (poliklinisch) te bevallen. De keuze kun je tijdens de zwangerschap maken of op het moment zelf. Soms is een bevalling in het ziekenhuis noodzakelijk. Bijvoorbeeld bij een stuitligging, vroeggeboorte of als je eerder een moeizame bevalling hebt gehad.

We werken samen met de volgende ziekenhuizen:

Catharina Ziekenhuis Eindhoven

catharinaziekenhuis.nl
In dit ziekenhuis is het mogelijk om een voorlichtingsavond bezoeken.

St. Anna Ziekenhuis Geldrop

st-anna.nl
Negen keer per jaar organiseert het St Anna Ziekenhuis te Geldrop een zwangerschapsavond.

Maxima Medisch Centrum

geboortezorg.mmc.nl
Het Maxima Medisch Centrum heeft twee locaties: Eindhoven en Veldhoven. In Eindhoven zijn geen verloskamers. Het MMC organiseert ook informatiemarkten.