De bevalling

Informatie rondom je bevalling

Een prachtig life-event, echt!

Jouw bevalling

Het is onze taak als verloskundige om jouw bevalling medisch gezien veilig en daarnaast zo prettig mogelijk te laten verlopen, Voor jou, voor je partner en natuurlijk voor jullie kindje. Hiervoor zijn we 24/7 beschikbaar.  Wanneer we jullie na de bevalling zien stralen samen met jullie kindje is onze missie geslaagd.

 • Thuis of ziekenhuis

  Wist je dat je pas tijdens je bevalling hoeft te beslissen waar je wilt bevallen? Je verloskundige kan jouw bevalling zowel thuis als in het ziekenhuis begeleiden. Jij bepaald waar je je het prettigst bij voelt.

 • Ontspanningsoefeningen

  OLga is zwangerschapsyogadocente en leert je door middel van ontspanning meer controle te krijgen over je bevalling.

 • Kraamzorg

  De kraamverzorgster zal bij een thuisbevalling helpen om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen.

Informatie over ontspanningsoefeningen

Een goede voorbereiding geeft het beste resultaat!

Olga Landheer, zwangerschapsyogadocente

Olga leert je ademhalings-en ontspanningsoefeningen die je kunt gebruiken tijdens je bevalling.

Saskia van Gerven, lactatiekundige

Saskia geeft al tijdens je zwangerschap borstvoedingsinformatie-avonden. Vele zwangeren zijn enthousiast om van haar de basiskennis te leren om direct na je bevalling te gebruiken.

Online zwangerschapscursus

Het kan ook zijn dat je liever vanaf je eigen bank een cursus volgt, alleen of samen met je partner. Marjolein heeft hiervoor een volledige online cursus ontwikkeld.

Wat als de pijn te hevig wordt?

Pijn(bestrijding) tijdens je bevalling

Baringspijn is functionele pijn. Dit is dus ook echt een andere soort pijn dan wanneer je je echt bezeert. We hebben baringspijn nodig om te kunnen bevallen.

Maar het moet niet gaan tegenwerken. Ontzettend fijn dat we je 24/7 pijnmedicatie kunnen aanbieden in het ziekenhuis wanneer dit gewenst is.

Maar … omdat er ook nadelen aan pijnbestrijding zitten gaan we hier zorgvuldig mee om. We vertellen je hier graag meer over zodat je hier goed over kan nadenken voordat je aan je bevalling begint.

Hoe ga je om met pijn

  Marieke

  Tijdens de zwangerschap kreeg ik ruimte om mijn vragen te stellen en vertrouwen in de aankomende bevalling. Het is een fijn gebouw met veel hulpverleners onder één dak. Naar mijn idee alles wat je nodig hebt rondom zwangerschap, bevalling en evt nazorg. Marjolein heeft uiteindelijk mijn thuisbevalling gedaan waar ik zeer positief op terug kijk zonder dat er open eindjes zijn. Er is achteraf niets waarvan ik het anders had gewild. Een mooie totale ervaring. Bedankt daarvoor!

  Elise

  Super fijne afspraken, stelt gerust en controleert extra indien twijfels. Denkt mee bij klachten.

  Michelle

  Ik had best veel angsten tijdens mijn zwangerschap. Met hulp van Marjolein heb ik hier goed naar gekeken en ze verwees me ook door naar de vrouwencoach die ook in het centrum werkt. Het heeft me veel sterker gemaakt. Ik kan terugkijken op een mooie bevalling zonder al teveel spanning. Hele fijne begeleiding gehad hierdoor.

  Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sit

  Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod Lorem ipsum dolor sit amet,

  Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sit

  Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod Lorem ipsum dolor sit amet,

  Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sit

  Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod Lorem ipsum dolor sit amet,

Viamama gelooft in

continue aanwezigheid bij je bevalling

Er ontstaat een mooiere bevalling wanneer jij vertrouwen hebt in je zorgverlener.  Dit kan alleen maar ontstaan wanneer we aanwezig zijn; voor jou en je partner.

Hello World!

Partners