De partners

‘Tijdens een bevalling zie ik vaak de machteloosheid in de ogen van een partner. Maar je kunt juist heel veel doen zeg ik altijd. Er gewoon zijn, vertrouwen hebben in je vrouw en in het bevalproces. En dat vertrouwen uitstralen naar je vrouw toe is al een ontzettend mooie taak voor jou als partner.’ (Marjolein)

 Als man kan het soms lastig zijn je in te leven in de zwangerschap. Veel voorkomende vragen van de partner zijn Hoe bereid ik me voor op de komst van de baby? En hoe kan ik mijn vrouw helpen tijdens de zwangerschap en bevalling?

Door het volgen van een zwangerschapscursus kun je samen heel goed voorbereiden. Tijdens een cursus krijg je informatie over wat er allemaal geregeld moet worden voor de bevalling en de kraamtijd, en over geboorteverlof waar je als partner recht op hebt. Deze cursussen worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Daarnaast is op de site van de rijksoverheid een fijne checklist te vinden wat er geregeld moet worden voordat jullie kindje geboren wordt. 

Viamama heeft speciaal een online cursus ontwikkeld om samen vanaf je bank alle belangrijke items rondom bevallen te horen en samen te bespreken(vergoeding mogelijk vanuit je zorgverzekeraar)