Over Viamama Verloskunde

Als klein meisje wist ik al dat ik verloskundige wilde worden. Het zat al in me. Het voelt alsof ik zo geboren ben, alleen nog het vak moest leren. Verloskunde is meestal iets heel positiefs en gaat heel erg uit van de kracht van de mens. Een vrouw en partner hierin te mogen begeleiden en door mijn kennis en mijn relatie met haar het zelfvertrouwen vergroten om aan deze mooie fase te starten is het mooiste wat er is. 

Elke dag is anders in mijn vak. Hele drukke dagen worden afgewisseld met hele rustige. Vaak afwachten  en geduld hebben tijdens een bevalling kan in een seconde omslaan in heel alert zijn en snel handelen om de natuur een handje te helpen. Nooit weten wat er gebeurd maakt het voor mij elke dag weer uitdagend.

Inmiddels werk ik nu 15 jaar als verloskundige met nog steeds veel enthousiasme. Daarnaast ben ik zelf moeder van Cato, Margot en Flip en woon zelf ook in S&B. Ik zie ook de kracht in het Viamama concept om naast verloskunde vrouwenzorg erbij te betrekken. Daarom vind ik het fantastisch om onder 1 dag te werken met 20 andere zorgverleners die te maken hebben met geboortezorg. en Ben ik er trots op om het verloskundig vak uit te mogen breiden van Eindhoven naar Son.

Hopelijk tot ziens!
Marjolein Maas