Echo Eindhoven

De echo’s laten wij uitvoeren door Echo Eindhoven. Hierdoor hebben we alle (medische) zwangerschapsecho’s in eigen huis. 

Kijk alvast wat zij voor jou kunnen betekenen:

Echo Eindhoven

Neem zodra je weet dat je zwanger bent contact met ons op. Dan kijken we samen wat voor jou het beste moment is om de eerste echo te maken. Meestal is dit rond de 7 à 8 weken. Medisch gezien is een vroege echo niet nodig maar het kan voor je eigen geruststelling wel heel prettig zijn.

Termijnecho

Als je 10 tot 12 weken zwanger bent is het de ideale tijd om je uitgerekende datum vast te stellen.

Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO)

Deze echo vindt plaats rond de 19e week van je zwangerschap. De groei en ontwikkeling van jullie kindje wordt uitgebreid bekijken. Op de website pns.nl/20-weken-echo en de brochure ‘Informatie over het Structureel Echoscopisch Onderzoek’ lees je hier meer over.

Liggingsecho

Later in je zwangerschap, tussen 34 en 36 weken, wordt er  nog een echo gemaakt om de ligging van jullie kindje in de baarmoeder te beoordelen. Zo kunnen we een stuitligging op tijd opsporen en doorverwijzen naar het ziekenhuis voor een draaiing (versie).

Extra echo’s

Als verloskundigen beoordelen we de groei van je kind aan de hand van onderzoek van je buik. Soms vinden we het nodig om een extra echo in te plannen, bijvoorbeeld als we vermoeden dat jullie kindje niet voldoende groeit. Als dit het geval is bespreken we dat met jullie tijdens de controle.